Recept en gebruik speculaasplank

Ingrediënten
150 gram boter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel zout
2 theelepels speculaaskruiden
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel melk

Bereiding deeg
Kneed de ingrediënten tot een samenhangend geheel.
Leg dit minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

Gebruik speculaasplank
Bestuif de speculaasplank met (rijste)bloem.
Neem een stuk van het deeg en druk dit in de vorm.
Snijd met een scherp mes het overtollige deeg horizontaal langs de plank weg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Draai de plank om en klop de Dom uit de vorm op de bakplaat.
Tip: zorg dat het deeg goed koud is zodat het minder aan de vorm plakt.

Bakken
Bak de Dom speculaasjes ongeveer 15-18 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!