1180 kersthangers Sikkelcelfonds

€1500 voor het Sikkelcelfonds!

Dankzij de vele bestellingen van de speciale nijntje kersthangers heeft Noest dit jaar €1500 kunnen doneren aan het Sikkelcelfonds. Met de actie van vorig jaar erbij, hangen er nu in totaal maar liefst 1.180 stadshouten kersthangers in de boom!

Het sikkelcelfonds
Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte. Veel mensen weten niet van het bestaan van deze nare ziekte, terwijl er elk jaar wereldwijd zo’n 300.000 kinderen met sikkelcelziekte worden geboren. Het Sikkelcelfonds zet zich dan ook in voor meer bewustzijn rond sikkelcelziekte zodat de ziekte meer bekendheid krijgt. Hiervoor organiseren ze evenementen zoals Be Amazed en Wereldsikkelceldag.

Daarnaast stelt het Sikkelcelfonds subsidies beschikbaar voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar deze erfelijke en pijnlijke bloedziekte. Dat kunnen onderzoeken zijn naar de behandeling maar ook naar het verloop of de verschillende vormen van sikkelcelziekte. 

Help je mee?
Zonder behandeling worden kinderen met sikkelcelziekte niet ouder dan 5 jaar. Het Sikkelfonds is er voor hen. 

Help je mee?
De nijntje-kersthangers van Noest zijn tot 5 december te bestellen via de webshop van Noest.

In 2021 haalde Noest, dankzij jullie bestellingen van de nijntje kersthanger, €1500,- euro op voor dit goede doel. In 2022 was dit €1250,- en het jaar erop €750,-.

Zo dragen we bij aan een beter toekomstperspectief voor kinderen die worden geboren met sikkelcelziekte.
Terug naar blog