Hout waar muziek in zit!

Hout waar muziek in zit!

Door weer en wind. Samen met vrienden in de rij aan de Oudegracht, daar begon de gezelligheid al. Ik herinner me de gemoedelijke sfeer en de voelbare spanning vooraf nog goed. Eenmaal binnen… kaartje kopen, stukje lopen door de lange gang, naar rechts het donker in, jas ophangen en dan door de klapdeuren de grote zaal in.

Daar stonden ze. Allemaal. Van de Peppers en Pearl Jam tot de Utrechtse Kyteman en van R.E.M en Nirvana tot de Dijk. Het is een indrukwekkende lijst bands die het poppodium aan de Oudegracht stuk speelden! In Tivoli zijn zo veel bijzondere momenten gevierd en gedeeld. Wat een herinneringen!

In 2014 was het voorbij en verhuisde het poppodium naar TivoliVredenburg. Nu, bijna 10 jaar later, wordt er grootschalig verbouwd. Met behoud van veel oude details wordt het oude pand omgetoverd tot een boetiekhotel met restaurant en een podium voor beginnend talent.

Gelukkig kregen we de kans om hele bijzondere dingen te doen met het hout van Utrechts meest legendarische poppodium. Van de oude archiefkasten maakten we karakteristieke serveerplanken en flesopeners. Het oude stof is eraf geblazen. De krassen en deuken hebben we intact gelaten. En, na het verwijderen van honderden decennia-oude spijkers, toverden we de oude kozijnen om naar sleutelhangers met de artiesten van weleer in de hoofdrol. Fans kunnen zelf kiezen welk optreden ze willen laten vereeuwigen in dit unieke hout.

Om Utrecht als podium voor muziek en cultuur voor een zo breed mogelijk publiek te steunen, gaat een gedeelte van de opbrengst naar Stichting TivoliVredenburg. Zo houden we samen de legacy van poppodium Tivoli levend!
Terug naar blog