Nijntje samen met Noest tegen sikkelcelziekte

Nijntje samen met Noest tegen sikkelcelziekte

In samenwerking met Mercis bv presenteert Noest ‘nijntje op de maan’ en ‘nijntje op de ster’. Deze unieke nijntje-kersthangers staan voor jouw vrijgevigheid tijdens de feestdagen.

Bestel ze nu, want met jouw aankoop steun je het onderzoek naar een betere behandeling van sikkelcelziekte! Van iedere verkochte kersthanger gaat € 5,- naar Het Sikkelcelfonds

Het sikkelcelfonds
Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte. Veel mensen weten niet van het bestaan van deze nare ziekte, terwijl er elk jaar wereldwijd zo’n 300.000 kinderen met sikkelcelziekte worden geboren. Het Sikkelcelfonds zet zich dan ook in voor meer bewustzijn rond sikkelcelziekte zodat de ziekte meer bekendheid krijgt. Hiervoor organiseren ze evenementen zoals Be Amazed en Wereldsikkelceldag.

Daarnaast stelt het Sikkelcelfonds subsidies beschikbaar voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar deze erfelijke en pijnlijke bloedziekte. Dat kunnen onderzoeken zijn naar de behandeling maar ook naar het verloop of de verschillende vormen van sikkelcelziekte. 

Help je mee?
Zonder behandeling worden kinderen met sikkelcelziekte niet ouder dan 5 jaar. Het Sikkelfonds is er voor hen. 

Help je mee?
De nijntje-kersthangers van Noest zijn tot 5 december te bestellen via de webshop van Noest.

In 2022 haalde Noest, dankzij jullie bestellingen van de nijntje kersthanger, €1250,- euro op voor dit goede doel. In 2023 was dit €750,-

Terug naar blog